LG lansează boxa care levitează, în Coreea de Sud; Apple ar putea lansa ceva similar

0
1040

LG Electronics a lansat în Coreea de Sud un produs inedit: o boxă care levitează şi care poate pluti în aer deasupra bazei woofer. Astfel se oferă cu adevărat o proiecţie a sunetului la 360 de grade. Produsul costă 327 de dolari, iar Apple ar pregăti deja un rival.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În mod inedit, acest gadget a debutat deja în Marea Britanie în august şi abia acum a ajuns în Coreea de Sud. Ar putea sosi în Europa şi restul lumii de Crăciun. Apple are deja un brevet pentru un sistem similar, cu referire la “terminale wireless care se încarcă wireless în vreme ce levitează şi se învârt”. E drept că acel brevet face referire mai degrabă la un pad de încărcare wireless, dar ar putea să fie şi un indiciu legat de o boxă.

Pe de altă parte un produs de gen ar fi vulnerabil la furturi, fiind greu de securizat la magazinele de specialitate. Revenind totuşi la difuzorul LG, pe numele său LG PJ9, acesta vine cu suport Bluetooth şi are două componente: boxa în formă de ou şi staţia de andocare de bază, cu rol de subwoofer şi încărcător. Levitaţia se face pe bază de tehnologie magnetică, iar atunci când se termină bateria, boxa coboară pe dock.

PJ9 poate levita şi funcţiona timp de 10 ore fără probleme. Terminalul are certificare pentru reizstenţă la apă în regim IPX7.