Sony Xperia Hello este un roboţel de 1300 de dolari cu rol de asistent virtual şi… rotiţe

0
1031

Noua găselniţă la nivel de difuzoare inteligente este să le faci portabile, cum a încercat Logitech cu cele mai noi modele UE. Sony plusează prin Xperia Hello, un roboţel pe rotiţe, cu rol de asistent virtual şi preţ de 1300 de dolari. Deocamdată a debutat doar în Japonia şi avem toate detaliile mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Arătând ca o combinaţie între un odorizant şi o cafetieră modernă, acest terminal este numit de Sony un “robot de comunicare”. Va debuta în magazinele nipone pe 18 noiembrie şi e capabil să răspundă la comenzi vocale, dar recunoaşte şi expresii faciale. Se poate deplasa pe baza unui set de roţi şi chiar afişează şi un chip digital, mulţumită unei perechi de ochi, care chiar pot să îşi rotească privirea.

Xperia Hello vine cu un ecran LCD de 4.55 inch, cu rezoluţie 720p şi rulează un OS bazat pe Android. În mod inedit, acest roboţel nu vine cu Alexa, Cortana sau Google Assistant, ci cu un asistent vocal nou de la Sony, unul care mă aştept să ajungă şi pe telefoanele Xperia pe viitor. La bord avem o cameră şi aparatul vine cu suport pentru apeluri video via serviciu LINE.

Dotările includ un procesor hexa core Qualcomm Snapdragon 650, 3 GB RAM şi 32 GB stocare. Există şi suport WiFi, Bluetooth, NFC şi port USB Type-C, plus un difuzor mono şi o baterie de 2300 mAh. De captarea vocii se ocupă nu mai puţin de 7 microfoane. Maşinăria cântăreşte 1.08 kilograme şi este puţin mai lată decât un Amazon Echo Plus. Preţul este uriaş dar ce mă interesează e să aflu ce poate asistentul Sony şi în ce măsură roboţelul are o autonomie bună sau nu.