Sony lansează senzorul optic IMX324 Stacked CMOS de 7.42 MP pentru industria auto; Record de rezoluţie pentru segment

0
911

Nu ştiu dacă ştiţi, dar asemenea celor de la NVIDIA mai sunt companii care au o parte importantă în dezvoltarea maşinilor viitorului. Sony se numără printre ele, tocmai lansând un nou tip de senzor de imagine de tip stacked CMOS. Acesta măsoară 1/1.7 inch şi poartă numele de IMX324.

Publicitate

Este senzorul de imagine cu cea mai mare rezoluţie din această zonă a industriei, cu 7.42 megapixeli efectivi şi filtru RCCC. Camerele echipate cu astfel de senzori vor avea un rol vital în realizarea sistemelor de ghidare a şoferului. Sony va începe sampling-ul de unităţi de gen din luna noiembrie a acestui an. Producţia în masă va avea loc în iunie 2018, iar preţul este de 87 de dolari per bucată.

Noua componentă triplează rezoluţia orizontală a senzorilor convenţionali, permiţând realizarea de capturi de imagine de înaltă definiţie. Acest lucru este util mai ales pentru semnele de circulaţie, depistate şi scanate eficient şi de la 160 de metri distanţă. Senzorul vine şi cu un sistem de pixel binning, care creşte sensibilitatea la operarea în medii low light.

Ca atare se pot captura imagini cu pietoni şi obstacole chiar şi în condiţii nocturne, echivalente cu iluminarea lunii şi atât. Pentru a evita confuzia asociată mediului nocturn, când surse de lumină precum faruri ale maşinilor şi lumini stradale se succedă, produsul Sony are o funcţie care capturează alternativ zonele întunecate cu setări de sensibilitate ridicată şi secţiuni luminoase la rezoluţii ridicate.

E prima oară când ajunge în zona auto un senzor stacmed CMOS, deci încă o premieră. Tehnologia va fi integrată în procesoarele de imagine EyeQ 4 şi EyeQ 5, dezvoltate de către Mobileye, companie asociată celor de la Intel sau Tesla.