Huawei lansează primul set top box HDR IPTV cu suport Dolby Vision, Huawei Q22

0
1279

Cum multe terminale mobile noi, inclusiv tablete şi telefoane au migrat spre conceptul de ecran HDR, era de aşteptat ca această tehnologie să fie adoptată şi de accesorii, precum set top box-uri. Huawei a realizat de altfel premiera cu această ocazie, lansând primul set top box IPTV cu suport Dolby Vision.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Huawei şi Dolby Laboratories au anunţat primul set top box pentru IPTV care suportă tehnologie HDR. Pe numele său Huawei Q22, produsul oferă acces la conţinuturi HDR, cum au tot apărut în ultima vreme pe YouTube, Netflix şi chiar iTunes. Dolby Vision aduce tehnologie suportată în mod oficial de marile case de producţie cinematografică de la Hollywood, dar şi de distribuitori şi OEM-uri.

Am văzut HDR pe telefoane Sony Xperia, pe tableta Samsung Galaxy Tab S3 sau pe Galaxy Note 8, avantajele sale incluzând un colorit mai viu şi contrast superior al imaginilor. În cazul suportului HDR pe set top box avem o luminozitate crescută, o gamă de culori mai largă şi contrast excelent. Bănuiesc că acesta este următorul pas al marilor operatori de cablu, inclusiv de la noi, să ne ofere set top box-uri HDR.

Având în vedere faptul că Huawei e provider de soluţii de gen să nu vă mire dacă îl vedeţi pe Q22 în oferta RCS & RDS în curând.