LG își va licenția sistemul de operare webOS către alți producători din zona TV

0
1996

După cum bine știți pe piața TV avem și companii precum LG sau Samsung care continuă să își utilizez propriile sisteme de operare în loc de Android TV. În cazul LG vorbim despre webOS, platformă dezvoltată inițial pentru telefoanele și tablete Palm. Ulterior a ajuns la sud-coreeni și transformată în OS pentru televizoare.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Astăzi descoperim că firma sud-coreeană va deschide ecosistemul webOS și pentru ceilalți producători TV de pe piață. Printre primele branduri care se alătură se numără RCS, Ayonz, Konka, cât și Blaupunkt. LG își va licenția astfel sistemul de operare și îl vom vedea în perioada următoare pe mai multe dispozitive.

webOS

Președintele departamentului LG Home Entertainment, Park Hyoung-sei, a declarat faptul că prin această mutare reprezintă îmbarcarea către o nouă cale. Aceasta va permite multor alți posesori de televizoare să se bucure de experiența UX și funcțiile de pe televizoarele LG cu webOS. Aflăm că licențele cu pricina vor include pentru moment versiunea webOS 5.0 și nu cel mai nou release 6.0, acesta fiind momentan disponibil doar pe noile televizoare LG.

Pe lista de parteneri mai vedem și nume precum Netflix, YouTube, Polaroid și Amazon Prime Video. Mai sus vedeți lista completă a partenerilor pentru această inițiativă intitulată “powered by webOS”. Prin această mutare LG va primi mai mult control asupra experienței software TV pe mai multe device-uri. De asemenea, cresc și veniturile din advertising.  Datele adunate de pe mai multe dispozitive vor ajuta la îmbunătățirea lui webOS.

Când exact vor debuta aceste prime televizoare licențiate cu webOS rămâne de văzut. De asemenea, suntem curioși să aflăm dacă și alte nume mari din zona TV vor opta pentru acest OS sau rămân la Android.