HP cumpără întregul portofoliu de periferice de gaming Kingston – HyperX

0
1757
HP
HP cumpără întregul portofoliu de periferice de gaming Kingston - HyperX

Kingston deține în prezent divizia de periferice și componente de gaming HyperX. Printre acestea se numără periferice precum tastaturi, căști, mouse-uri, microfoane și desigur, module de memorie pentru PC-uri și laptopuri. HP a anunțat astăzi că urmează să achiziționeze întregul portofoliu de periferice de gaming al HyperX pentru suma de 425 de milioane de dolari. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

HP oferă în prezent produse de gaming sub forma laptopurilor din seriile Omen, Pavilion, cât și a perifericelor. Compania crede că PC-ul va rămâne cea mai populară platformă când vine vorba despre gaming. HP estimează că industria de componente va valora 70 de miliarde de dolari în 2023. Totodată, industria de periferice globale se va ridica la o valoare de 12.2 miliarde de dolari în 2024.

HP

Cât despre anunț, HP va achiziționa întregul portofoliu de periferice HyperX pentru supa de 425 de milioane de dolari. Kingston, firma-mamă, va păstra produsele de tip DRAM, flash și SSD. Nu știm încă dacă Kingston va continua să vândă aceste produse sub branding HyperX. Se preconizează că tranzacția se va încheia până în al doilea trimestru al anului 2021.

Enrique Lores, președinte și CEO HP Inc, a declarat:

“HyperX este lider global în domeniul perifericelor, iar produsele lor sunt populare și apreciate de către gamerii din întreaga lume. Suntem încântați să primim echipa HyperX în familia HP și le urăm bun venit. Vedem un potențial imens în domeniul perifericelor, iar adăugarea HyperX în portofoliul nostru va conduce la noi surse de inovație și creștere pe termen lung pentru afacerea noastră.”

Această achiziție nu este la fel de semnificativă ca achiziția ARM de către nVIDIA. Totuși, HyperX este un brand extrem de apreciat în industria gamingului la nivel global. Va trebui să așteptăm pentru a vedea ce plănuiește HP cu acesta în următoarele luni.