CES 2021: Noile televizoare LG webOS 6.0 vor aduce un UI actualizat și o telecomandă cu NFC

0
3148
webOS

În timp ce mulți producători din zona TV au ales să folosească Android TV ca sistem de operare pe televizoarele comercializate, avem și companii precum LG care rămân fidele OS-ului propriu. În cazul companiei sud-coreene vorbim despre webOS care ajunge în 2021 la versiunea 6.0. Există noutăți interesante aici și vi le dezvăluim mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Un prim detaliu pe care îl aflăm este că webOS 6.0 va ajunge pe televizoarele 4K și 8K din 2021. Are un look actualizat și totul se simte nou la nivel de interacțiune. Spunem adio metodei vechi de aliniere a aplicațiilor și descoperim acum un layout modern pe bază de tile-uri.

webOS

Park Hyoung-sei, președinte al departamentului LG Home Entertainment chiar numește acesta drept cel mai notabil update al webOS încă de la debutul său din 2014. Pe lângă actualizarea vizuală, avem și o variantă upgrade a lui ThinQ AI care suportă mai multe comenzi vocale. Primim aici suport pentru Google Assistant și Amazon Alexa.

webOS

Se va schimba și telecomanda Magic Remote livrată alături de noile televizoare, aceasta oferind acum NFC. Această din urmă funcționalitate ne va permite să distribuim conținutul de pe telefon către TV și viceversa. Totul printr-un simplu gest de atingere a telefonului de telecomandă. webOS 6.0 mai include și secțiunea Magic Explorer unde apar informații despre actori, locații și zone de interes pentru canale selecționate.

Apare și zona Next Picks care analizează preferințele de vizionare pentru a sugera conținut care ne-ar putea plăcea. Rămâne de văzut când anume vom vedea noua variantă webOS ca update pe televizoarele deja existente și desigur ce modele sunt compatibile. Momentan această versiune OS vine pe noile televizoare OLED, QNED Mini LED, NanoCell și UHD din 2021.