LG Electronics prezintă roboțelul-curier, ideal pentru livrări atât la interior cât și exterior

0
871

Știu că v-a plăcut mult ideea unui roboțel care te servește cu bere rece la piscină, astfel că astăzi avem o nouă știre din robotică. De această dată este vorba despre un roboțel-curier proaspăt lansat de către LG Electronics în țara natală Coreea de Sud. Este ideal pentru livrările în medii variate iar mai multe detalii aflați din rândurile de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Robotul a fost prezentat în cadrul conferinței internaționale Ubiquitous Robots ajunsă la a 18-a ediție. Aici LG Electronics a introdus robotul de livrări ideal pentru funcționarea atât la interior cât și exterior. Compania se așteaptă să ajungă într-o postură de lider pe această piață a roboților de livrare. De asemenea, vrea să își promoveze tehnologia pe măsură ce serviciile de livrare fără contact cresc.

Creația pe care o putem vedea aici se poate deplasa fără restricții la interior și exterior. Distanța dintre cele 4 roți ale robotului poate fi ajustată pe măsură ce terenul se schimbă și deplasa într-un mod optimizat. Vedem că robotul poate urca și trepte foarte ușor. Nu ar fi exclus ca pe viitor să poată urca și cu liftul. Mă gândesc la un braț prin care să apese pe butoane.

LG Electronics

În cazul în care apar drumuri cu suprafețe neregulate, robotul se poate deplasa cu vibrații reduse. Aflăm și faptul că anterior LG Electronics a comercializat un robot de livrare pentru interior, ba chiar introdus un serviciu pilot de livrare la interior. Cât despre noul robot, acesta va beneficia la rândul său de un program pilot pe final de an 2021. Programul are rolul de a pregăti robotul pentru diferite task-uri și simplificarea livrării de bunuri.

Când exact vom vedea asemenea roboți și la noi este greu de spus. Putem totuși visa ca într-o zi un robot Glovo va ciocăni la ușă livrând mâncarea comandată.