LG aduce suportul Amazon Alexa și pe televizoarele 3rd party ce rulează webOS TV

0
1906
webOS TV

Chiar pe final de lună februarie anul curent am aflat și vesteaLG își va licenția sistemul de operare webOS TV către alți producători. Pe listă erau nume prcum RCS, Konka și Blaupunkt iar acum descoperim care este următorul pas. Compania sud-coreeană tocmai ce a anunțat că suportul Amazon Alexa va sosi și pe aceste televizoare 3rd Party cu webOS TV.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Astfel producătorii parteneri LG vor putea lansa pe piață televizoare cu abilitatea de comunicare cu Amazon Alexa. Asta chiar și fără a avea o boxă compatibilă. Potrivit spuselor companiei, această integrare cu Alexa va fi disponibil începând din acest trimestru. Va sosi pentru început în America de Nord și va fi urmată de Europa și Asia.

webOS TV

Integrarea va sosi prin intermediul unui update over-the-air pentru aceste televizoare 3rd party cu webOS TV. Aflăm și că webOS-ul regăsit pe televizoarele LG nu este fix același găsit pe televizoarele 3rd party. Astfel, LG își păstrează unele funcții exclusive pentru produsele sale prin care să atragă publicul.

Mai avem și un alt detaliu menționat aici. Acela că LG speră ca prin această mutare să fie văzut ca un developer de platformă Smart TV mai sincer și mai serios. În altă ordine de iei, cei de la LG continuă și planurile pentru televizoare inedite. Un exemplu este televizorul rulabil din lateral pe care îl vedeam brevetat aici.