Kodak învie camera Super 8 din anii 60-70, cu preţ exorbitant; Iată cum filmează (Video)

0
1491

Dacă vi se pare familiară camera video Super 8 cea nouă de la Kodak, nu este o coincidenţă. A debutat la CES 2016 ca un prototip şi nu am mai auzit nimic despre ea de atunci. Revine totuşi în această săptămână, cu preţ oficial şi o mostră de filmare pe peliculă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Camera aceasta video etalează un design retro, pe care mulţi mari regizori (George Lucas, Spielberg) îl adoră, pentru că aşa arătau camerele când şi-au început ei carierele. Nici în acest moment nu ştim sigur dacă numele produsului va rămâne Kodak Super 8, sau va fi Super 8 (2018). Ce e sigur e că mostra video de mai jos e realizată cu noua cameră. Integrează şi un display, prin care utilizatorul poate vedea scenele filmate şi să acceseze setările.

Kodak lansa primele modele Super 8 în 1965, iar pelicula Super 8 a fost o alternativă la cea standard de 8 mm. Formatul a devenit rapid foarte apreciat în rândul fotografilor pe peliculă, fie ei profesionişti sau amatori. Din păcate formatul a picat în anonimat la fel de rapid. În 2016 a revenit totuşi cu această găselniţă. Preţul său e undeva între 2500 şi 3000 de dolari, iar filmarea arată aşa:

Observaţi faptul că noul device are un mini ecran rotativ, care are şi rolul de preview live a ceea ce capturăm. Puteţi alege şi un frame rate şi controla setările cu un buton rotativ fizic. Are şi conectivitate modernă, precum slotul pentru carduri SD, pe care se stochează captura audio, în vreme ce filmarea se găseşte pe peliculă, oferită sub formă de cartuş de 8 mm.

Kodak se va ocupa de developare pentru clienţii săi şi chiar va digitaliza rezultatul. Rezultatul pare să fie retro, cu “purici” şi plin de nostalgie, dar şi cald şi plin de viaţă. Camera oferă captură la frame rate variabiil (18, 24, 25, 36 FPS) şi o lentilă Richo de 6 mm (F/1.2), un ecran de 4 inch, deschidere manuală şi focalizare manuală.