Kia a dezvăluit primele imagini cu modelul EV6, noul său crossover electric

0
1209
EV6
Kia a dezvăluit primele imagini cu modelul EV6, noul său crossover electric

Kia a oferit astăzi primele imagini oficiale cu noul său crossover electric – modelul EV6. Acesta reprezintă noua abordare de design pe care o va adopta Kia pentru viitoarele automobile electrice din portofoliu. Producătorul sud-coreean a dezvăluit atât imagini cu exteriorul, cât și imagini cu interiorul noii mașini electrice. Avem detalii mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Kia EV6 va fi un automobil produs pe arhitectua Electro-Global Modular Platform, asemeni modelului Hyundai Ioniq 5. Filozofia de design adoptată de Kia (Opposites United) a fost prezentată pentru prima dată în 2019, însă abia acum o vedem aplicată pe un model real. Din câte putem observa, EV6 are un design elegant, mai rotunjit, iar garda este mai joasă față de alte modele din portofoliul Kia.

La interior, mașina prezintă un panou digital curbat care integrează atât instrumentarul de bord, cât și ecranul sistemului de infotainment. Din păcate, Kia nu a oferit momentan detalii tehnice. Totuși, mașina ar urma să preia multe dintre dotările lui Ioniq 5 de la Hyundai întrucât sunt construite pe aceeași platformă.

Karim Habib, Senior Vice President and Head of Global Design Center Kia, a declarat: “Ne-am propus să creăm un design distinct, de impact, utilizând o combinație de caracteristici sofisticate și de înaltă tehnologie.” 

Designul adoptat de către Kia se bazează pe 5 principii:

  • Bold for Nature (Îndrăzneț pentru natură);
  • Joy for Reason (Bucurie în lucrurile simple);
  • Power to Progress (Puterea de a progresa);
  • Technology for Life (Tehnologie pentru viață);
  • Tension for Serenity (Tensiune pentru seninătate).

La începutul anului, Kia a declarat că pregătește 7 noi modele electrice care vor debuta până în 2027. Primul dintre ele ar urma să fie un SUC cu autonomie de peste 500 de kilometri și încărcare rapidă. Producătorul spune că lansarea lui EV6 va avea loc cel târziu în 2022.