Internetul global ar putea pica în acest weekend; Iată de ce

0
1135

În general strâmb din nas când aud că urmează un “cataclism” la nivelul serviciilor online şi mai mult decât picajul unei reţele de socializare nu îmi pot imagina. În ultimele 24 de ore au apărut tot mai multe surse care scriu că ne aşteaptă un picaj global al Internetului în acest weekend. Aflaţi despre ce e vorba mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În următoarele 48 de ore celebrul ICANN (Internet Corporation of Asigned Names and Numbers) va realiza operaţiuni de mentenanţă, deci nu pare să fie o alarmă falsă de această dată. Se vor schimba cheile criptografice care protejează DNS-urile Internetului. Aceasta mentenanţă este necesară în ziua de azi, pentru a proteja utilizatorii de atacuri cibernetice. Numărul lor este în creştere în ultima vreme, iar comunicatul oficial de presă menţionează că nu toată lumea va fi afectată de picaj şi asta va depinde mult de furnizorul de servicii Internet şi dacă acestea s-a pregătit sau nu de mentenanţă.

Impactul acestor lucrări se poate reduce dacă providerii au extensiile de securitate pentru sistemele lor activate. ICANN afirmă şi că am putea vedea întreruperi în platforme online, servicii de plăţi, tranzacţii online şi altele de gen, pe tot parcursul weekendului. Dacă totul merge bine cu actualizările şi mentenanţa 99% dintre utilizatorii de Internet de pe glob nu vor simţi absolut nici o diferenţă în utilizarea serviciilor standard.

E un prilej bun să ne dăm seama şi ce operatori de Internet sunt la zi cu securitatea sau nu, aş spune. Vă invit să ne spuneţi în comentarii dacă aţi avut probleme cu Internetul sau nu în perioada 13-14 octombrie 2018. Ca o menţiune secundară legată de traficul de Internet al globului, aflaţi că Netflix consumă în jur de 15% din total, iar YouTube 11.4%.