În ultimele ore s-a concretizat revenirea celor de la Palm pe piaţă, cu un telefon numit pur şi simplu “The Palm”. Exact cum indicau scăpările, vine cu o diagonală mică, de doar 3.3 inch, dar are atributele unui smartphone totuşi. Avem detalii mai jos.

Publicitate

În primul rând aflaţi că acest device rulează Android 8.1 Oreo şi costă 350 de dolari. La interior se află un procesor Snapdragon 435 şi 3 GB RAM, dar şi 32 GB stocare (fără slot microSD), plus baterie de 800 mAh. Aceasta din urmă asigura o zi de utilizare sau 3 zile de funcţionare în standby. Deşi este un handset compact, găseşte loc să ofere atât recunoaştere facială, cât şi Google Assistant.

Corpul său este complet realizat din aluminiu şi sticlă, protejată de Gorilla Glass şi este rezistent la apă şi praf (IP68). Ecranul este un IPS LCD, iar la capitolul cameră avem în spate un senzor de 12 MP cu bliţ LED şi în faţă o cameră de 8 MP. Palm va fi disponibil în exclusivitate prin Verizon în noiembrie. În mod inedit se poate cumpăra doar ca add on la un smartphone sau abonament deja existent.

Va fi în aceeaşi măsură compajnion ca un smartwatch. Numele Palm este deţinut acum de un startup din California, care împreuna cu TCL a creat acest handset. El are dimensiunile unui card de credit mai mult sau mai puţin. Vine pe nuanţele Titaniu şi auriu.