Roboţii ştiu mai nou parkour: Boston Dynamics Atlas ne arată abilităţile sale (Video)

0
1223

Roboţii de la Boston Dynamics ne fascinează de ani buni, iar acum celebrul umanoid biped Atlas a învăţat un truck nou: parkour. Ştie să sară peste obstacole într-un mod înspăimântător de uman, care vă va face cu siguranţă să vă înfioraţi când vedeţi clipul de mai jos.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Atlas a fost deja filmat făcând salturi cu spatele, alergând prin zăpadă, iar fraţii săi mai mici SpotMini pot deschide uşi şi urca sau coborî scări. Parkour-ul este totuşi mult mai greu decât să sari peste un buştean, existând multe variabile pe care maşinăria trebuie să ia în calcul. Şi face asta cu naturaleţe, fără ezitări sau pregătiri prealabile. Zic că nu suntem deloc departe de ziua în care o echipă de roboţi va juca fotbal cu o echipă de oameni şi acesta va deveni un sport recunoscut internaţional.

În ultimul an l-am văzut pe Atlas sărind peste obstacole tot mai înalte direct de pe loc şi reuşind să sară peste cap cu spatele, aterizând perfect în picioare apoi. Mulţi dintre noi nu putem face asta, deşi avem echilibru bun. Boston Dynamics nu a trecut prin cea mai bună perioadă în ultima vreme, pentru că după achiziţia de către Google în 2013 şi-a pierdut rapid omul de bază, pe Andy Rubin.

Acesta pleca de la şefia sa şi din Google în 2014. În iunie 2017 Google vindea Boston Dynamics către japonezii de la SoftBank Group. Asta nu înseamnă că s-au oprit numeroasele contracte cu armata SUA, Boston Dynamics realizând o serie de roboţi pentru antrenamente şi detecţie de bombe.