Intel aduce procesoarele Core i9 pe laptopuri, cu tehnologia Optane la pachet

0
1147

În curând se va împlini un an de la debutul procesoarelor Intel Core i9, iar acum acestea sosesc într-o versiune specială pentru laptopuri. Nu e vorba de laptopuri pentru utilizatorul de rând, ci pentru creatorul şi consumatorul de VR şi gamer.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În 2017 vedeam procesoarele Core i9 în varianta desktop, iar acum le vedem şi pe laptopuri. Noile versiuni sunt gândite pentru “cele mai bune laptopuri de gaming şi creaţie”. Modelul vârf de gamă este Intel Core i9-8950HK, care poate ajunge până la frecvenţe de 4.8 GHz cu Turbo Boost. Este primul procesor mobil Intel care oferă 6 core-uri şi 12 thread-uri.

Intel promite o creştere de până la 29% de viteză faţă de cipurile Intel de generaţie trecută şi o îmbunătăţire de 41% la gaming. La editare video 4K lucrurile vor desfăşura cu 59% mai rapid. Producătorul de cipuri a mai anunţat şi variante de cipuri Core i5 şi Core i7 pentru laptopuri, bazate pe arhitectura 14 nm ++ sau Coffee Lake. Aceste noi modele fac parte din seria H, împreună cu proiectul realizat cu AMD pe hibrizii Radeon RX Vega M.

Intel a mai adăugat şi suport pentru memoria Optane atât la procesoarele mobile de generaţie a opta, cât şi la cele desktop. Acestea vor creşte vitezele totale faţă de sistemele tradiţionale de memorie. Revenind puţin la noul Core i9 pentru laptopuri, acesta are cache de 12 MB şi este deblocat pentru overclocking. Printre laptopurile de debut pentru aceste soluţii se numără Acer Nitro V 15, care avea CPU Intel 8th gen H şi va debuta în această lună în magazine la suma de 749 de dolari.