Informațiile personale a 267 milioane de utilizatori Facebook sunt descoperite într-o bază de date nesecurizată

0
945
Facebook

În timp ce plănuiește lansarea unui sistem de operare propriu, Facebook se confruntă și cu noi probleme după cum aflăm chiar astăzi. Un material publicat de către siteul Comparitech scoate la iveală faptul că informațiile personale a 267 milioane de utilizatori ai rețelei de socializare au fost descoperite într-o bază de date nesecurizate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceste informații includ ID-uri, nume și chiar numere de telefon ce au fost lăsate nesecurizate pe internet într-o bază de date fără protecție sub formă de parolă sau alt tip de autentificare. Descoperirea a fost făcută alături de cercetătorul în securitate Bob Diachenko care este de părere că aceste informații provin dintr-o operațiune ilegală de “curățare” a datelor de pe web.

Facebook

De asemenea, cercetătorul spune că dovezile sale indică posibilitate ca scăparea de date să fie rezultatul unui abuz de API Facebook a hackerilor din Vietnam. Pentru a evita ca datele voastre să fie furate în acest mod de surse 3rd party trebuie să mergeți la setările Privacy de unde să alegeți la toate câmpurile opțiunea Only Me / Doar eu.

Este recomandată și setarea pe “Nu” a opțiunii “Dorești ca motoarele de căutare din afara Facebook să trimită la profilul tău?”. Din informațiile dezvăluite astăzi se pare că datele nesecurizate au fost utilizate pentru campanii de spam prin SMS și campanii de phishing, fiind înregistrate 267.140.436 cazuri.