IFA 2017: Dell Visor este un headset VR nou, cu preţ de 350 de dolari şi lansare în octombrie

1
1243

Dell a deschis devreme balul IFA 2017, prezentând câteva laptopuri, dar şi un headset VR interesant, numit Visor. Dell Visor va costa 350 de euro şi va sosi în luna octombrie. Este un “head mounted display” mai degrabă decât un headset banal.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Vine cu două ecrane LCD cu rezoluţie de 1440 x 1440 pixeli, dar şi senzori care oferă 6 grade de libertate. Există şi o curea ajustabilă pentru a purta headsetul mai comod pe cap. Dell a integrat un ecran flip-up care ne face mai uşoară ieşirea din VR pentru o secundă, pentru a putea reveni mai uşor după. Producătorul american va mai pune la bătaie şi două controllere opţionale pentru accesoriu, care costă încă 100 de dolari.

Aceasta nu este doar o cască de realitate virtuală, ci de realitate mixtă, deci avem şi AR la mijloc. Designul aminteşte de produsele similare de la Acer şi HP, destinate interacţiunii cu Windows 10. Formatul aminteşte de un soi de inel oval, care se amplasează în jurul frunţii, cu o zonă tip “ochelari” pentru vizualizare. Controllerele lui Dell Visor sunt foarte similare cu cele văzute la prezentările Microsoft de la BUILD sau alte conferinţe MS.

Visor şi controllerele suportă ceea ce numim “inside out tracking”, ceea ce înseamnă că se va identifica mişcarea joystickurilor, fără senzori externi sau camere. Accesoriul se va putea utiliza în tandem cu orice PC cu Windows 10 practic, numai să aibă specificaţii rezonabile. Controllerele Dell vor fi compatibile şi cu headseturile Acer sau HP, se pare.