Iată dotarea secretă a poliţiştilor din trafic: camera Bodyworn care înregistrează tot, la purtător

0
2073

Scandalul care a împânzit presa în ultima săptămână, cel care îl implică pe un fost deputat şi un poliţist ar putea duce la schimbări de echipament în rândul celor care veghează la siguranţa noastră. Astfel, în curând poliţiştii din trafic de la noi vor fi dotaţi cu camere la purtător, care vor înregistra tot. Şi aici includem disputele verbale şi nu numai.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Noua tehnologie se bazează pe Body Worn Camera, un dispozitiv pe care îl vedeţi în imaginile din acest articol. Respectiva cameră se poate prinde la piept sau se poate ataşa la veste antiglonţ, haine şi numeroase echipamente purtabile. Astfel pe viitor, nu va mai exista un “Caz Boureanu” şi vom avea toate unghiurile necesare atunci când apare un conflict.

În plus, acest echipament are şi rol de prevenţie, iar şoferii recalcitranţi ar putea deveni mai cuminţi la vederea camerei. 32 de camere de acest tip există la Poliţia Română şi asta încă din luna martie, dar ele sunt doar în teste. Dacă îşi dovedesc utilitatea, alte 20.000 de unităţi vor mai fi cumpărate. O cameră de gen costă în jur de 700 de euro şi e identică cu cea folosită de forţele din SUA.

Trebuie spus că un accesoriu de genul porneşte filmarea de fapt cu un minut înainte de comanda efectivă de “record”. Filmările de acest tip sunt admise ca probe în instanţă şi astfel dispare şi perspectiva mitei. Rămâne de văzut cum se va face cu stocarea, dacă va fi în cloud sau pe o unitate fizică în maşina de poliţie spre exemplu. În perioada următoare 32 de camere de genul vor fi folosite de poliţiştii din două mari municipii ale ţării.