Intel anunţă datele de lansare pentru noile procesoare Skylake-X, Kaby Lake-X şi X299

0
973

Luna trecută la Computex 2017, Intel a anunţat noile sale procesoare Core X, dar şi platformele Basin Falls asociate lor. În prim plan se aflau chipseturile X299 cu plăci de bază croite pentru ele, dar am văzut şi noi chipseturi Kaby Lake-X şi procesoare Skylake-X. De abia azi aflăm când vor sosi ele pe piaţă.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ştim că noua generaţie de procesoare Intel Core X ajunge până la 18 core-uri şi rivalizează cu chipseturile AMD Threadripper. Intel a avut o conferinţă şi la showul de gaming E3 în această săptămână, cu acest prilej detaliind faptul că variantele 4 core, hexa core, 8 şi 10 core ale procesoarelor sale ajung la precomandă de pe 19 iunie. Livrările spre clienţi încep de pe 26 iunie.

Apoi procesoarele 12 core se livrează în luna august şi “bestiile” de 14, 16 sau 18 core-uri se livrează prin octombrie. Punctul de pornire este Intel Core i5-7640X, care costă 242 dolari şi are 4 core-uri. Acest model face parte din gama Kaby Lake-X, folosind tehnologia Kaby Lake-S, dar dezactivând grafica integrată şi oferind extra frecvenţă.

Overclockerii au atins chiar şi 7.5 GHz pe aceste procesoare la Computex folosind Liquid Helium. Celelalte procesoare care vin în această lună fac parte din gama Skylake-X şi au 6, 8 sau 10 core-uri. Odată cu ele Intel trece de la un cache de 256 KB L2 la 1 MB. Între timp AMD a confirmat că primele PC-uri de gaming cu procesoare Threadripper vin pe 27 iulie.

Echivalentul lor cu Intel Core X marca Alienware Area 51 soseşte pe 22 august.