Computex 2017: Intel Core i9 devine oficial, seria Core X e aici cu performanţe extreme

6
2383

Se pare că zvonurile despre Intel Core i9 au fost cât se poate de reale, noua serie de chipseturi debutând azi în cadrul Computex 2017. Anul trecut Intel anunţa primul său CPU 10 core pentru consumatori, iar acum face trecerea la un monstru 18 core, i9-7980XE.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acesta costă 1999 dolari şi e clar menit pentru profesionişti sau pentru cei care au nevoie de PC-uri ultraperformante şi future-proof. Core i9 face parte din noua serie de procesoare high end Core X, care include variante mai puternice de Core i5 şi Core i7, faţă de cele existente acum. Platforma Core X e destinată creatorilor de conţinut şi gamerilor hardcore, celor care doresc să ruleze jocuri la cele mai mari rezoluţii posibile. Şi asta în vreme ce fac streaming şi discută cu fanii canalului YouTube sau Twitch.

Seria porneşte de la un Core i5-7640X la preţul de 242 dolari, acesta oferind 4 core-uri şi 4 thread-uri. Ajungem apoi la Core i7 X-Series cu preţ de pornire de 339 dolari şi setup 4 core/8 thread sau 8 core/16 thread la suma de 599 dolari. Core i9 va avea 4 variante, de la una 10 core/ 20 thread la una 16 core şi 32 thread, plus cea super high end menţionată la începutul articolului.

Intel a anunţat şi un upgrade pentru tehnologia Turbo Boost pe modelele high end din gama Core X, oferind această inovaţie sub numele de Turbo Boost Max 3.0. Noile chipseturi aparent întrec şi noutăţile de la AMD, chiar şi noul CPU Threadripper cu 16 core-uri. Pentru a evita supraîncălzirea, Intel propune şi propria soluţie de răcire pe bază de lichid, complet compatibilă cu noile procesoare.

Aşteptăm acum şi debutul pe piaţa locală.