Computex 2017: NVIDIA prezintă Max-Q, o nouă generaţie de laptopuri cu placă grafică GTX 1080 şi corp ultrasubţire

2
1173

NVIDIA ne-a surprins la Computex 2017 prin prezentarea lui Max-Q, o nouă generaţie de laptopuri de gaming, care se remarcă prin corpul ultrasubţire. Şi asta în condiţiile în care avem plăci grafice GTX 1080 la interior. Practic primim un terminal cu grosimea unui MacBook Air şi puterea unui laptop Alienware să zicem.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Max-Q este un soi de platformă de referinţă, cu tehnologii proprietare NVIDIA, pe care vor trebui să le adopte partenerii hardware. Primele laptopuri de acest gen sosesc pe 27 iunie. Totul este gândit la milimetru aici, astfel încât corpul laptopului să fie cât mai compact. Max-Q este un nume preluat de la misiunile NASA şi face referire la punctul în care stresul aerodinamic asupra unei rachete este maxim în atmosferă.

Folosind noua tehnologie, un laptop cu grosime de 18 mm oferă o performanţă de gaming cu 70% superioară faţă de ce avem pe piaţă acum. La bordul terminalelor rezultate se afla GPU-uri GTX din Seria 10, bazate pe procesul de producţie FinFET de 16 nm şi folosind memorie GDDR5X şi GDDR5. GPU-urile GTX 1080, 1070 şi 1060 vor fi incluse pe noile notebookuri, iar partenerii NVIDIA includ Alienware, Acer, ASUS, Lenovo, MSI sau HP.

Tot NVIDIA au lansat şi tehnologia WhisperMode, care face laptopurile mult mai silenţioase, chiar şi în timpul jocurilor. Prin intermediul său frame rate-ul va fi ajustat, împreună cu eficienţa de consum. Rezultă un nivel de zgomot cât mai redus. ASUS a prezentat deja o unitate demo, un laptop numit ASUS ROG Zephyrus, cu grosime de 17.9 mm, GPU GTX 1080 şi ecran G-Sync la 120 Hz. Generează doar 39 dBA de zgomot.

Vedem la final de iunie şi care sunt preţurile.