Essential Phone este acum oficial; Primul smartphone al startupului lui Andy Rubin are ecran edge to edge, corp modular

0
802

După o perioadă de teasing şi aşteptări mari, a sosit în sfârşit Essential Phone. Acesta este primul smartphone al companiei Essential, startup al lui Andy Rubin, creatorul lui Android. Terminalul se remarcă prin ecranul edge to edge şi modularitate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Are un design mai degrabă angular, cu puţine curburi şi vine cu un ecran ce ocupă mai mult din zona frontală decât am văzut la Galaxy S8 şi LG G6. Secretul este faptul că avem o cameră frontală montată în mijlocul zonei superioare a panoului. Tot acolo se află şi senzorii. Terminalul e fabricat din ceramică şi titaniu, deci e rezistent la contactele mai dure.

În ce priveşte lista de dotări, avem de-a face cu un smartphone cu procesor Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB RAM şi 128 GB stocare. Primim şi modularitate prin intermediul unor pini în spate, la care putem conecta o cameră-accesoriu Essential, plus viitoare module. Camera filmează la 360 de grade şi costă 50 de dolari în prima fază. Există şi un scanner de amprente aici, integrat în spate, iar telefonul vine fără jack audio.

Ecranul este un LTPS LCD de 5.71 inch cu rezoluţie de 2560 x 1312 pixeli şi aspect atipic de 19:10. La capitolul captură foto avem o cameră duala de 13 MP în spate, cu senzor monocrom şi unul color. Camera frontală are rezoluţie de 8 MP şi suportă chiar filmare 4K. Essential Phone costă 699 dolari şi se vinde iniţial doar în SUA. Mai multe detalii despre telefon, design şi camera sa aflaţi de pe Mobilissimo.ro.