Iată cum ar putea arăta o locuinţă pe planeta Marte

0
1166

Cu Elon Musk alienându-şi fanii în ultima vreme, viitorul SpaceX pare destul de incert. Totuşi asta nu ne împiedică să visăm şi să ne imaginăm locuinţe pe Marte, precum cea din imaginile de mai jos. Creaţie a firmei de design Open Architecture, această mini locuinţă a fost gândită pentru eficienţă, mai mult decât lux sau confort.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Structura arată ca un soi de rulotă high tech şi este rotunjită, dar şi dotată cu multiple ferestre şi decupaje. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Xiaomi, care aparent vrea să se implice în cursa cuceririi spaţiului. Mars Case este numele acestei locuinţe, care combină un design de produs minimalist cu tehnologie de vârf. Electrocasnicele Xiaomi actuale pot fi conectate via wireless şi controlate de pe smartphone.

Locuinţa va recicla căldură, CO2-ul, condensarea şi orice alt produs secundar generat de om şi echipamentele sale. Toate vor fi reintroduse în ecosistem şi reutilizate. Energia, apa şi aerul vor fi complet reciclate, iar consumul va fi minim. Între timp NASA şi SpaceX se gândesc la structuri scoase la imprimante 3D ce vor servi drept locuinţe primilor astronauţi pe Marte.

Mars Case a fost expus la China House Vision 2018, expoziţie din Beijing şi măsoară 2.4 m x 2.4 m x 2 metri. Toate spaţiile de dormit, scaunele şi mobila sunt complet gonflabile la interior.