Elon Musk ar fi ameninţat cu demisia dacă şefii Tesla se înţelegeau cu SEC

0
754

Au apărut noi detalii despre bucătăria internă a Tesla şi scandalul care a însoţit demisia lui Elon Musk din poziţia de director al comitetului de conducere. Toate din cauza unei investigaţii a SEC (Securities and Exchange Commission) legată de o fraudă. S-a lăsat şi cu o amendă de 20 de milioane de dolari şi avem detalii mai jos…

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

The New York Times a făcut săpături şi a aflat că Elon a ameninţat că îşi dă demisia dacă se punea presiune pe el să accepte înţelegerea cu SEC. Problema SEC este cu un tweet în care Musk a glumit cu valoarea unei acţiuni a companiei de 420 de dolari şi că “ar fi asigurat finanţarea”. Excentricul miliardar era gata să ajungă la o înţelegere cu SEC, dar avocatul său a anunţat în ultima secundă că a picat tot.

Apoi a început procesul pentru fraudă şi ştim cum s-a terminat: demisie din poziţia de director şi amendă de 20 de milioane de dolari. În culise Elon Musk a tot insistat şi pus presiune pe directorii companiei şi pe alţi oficiali să îl susţină în lupta cu SEC. Problema e că nu te poţi duela cu această autoritate şi să scăpi neatins. Cum s-a aflat de proces acţiunile Tesla au picat cu 14%.

Odată ce Musk a respins oferta SEC amenda a fost dublată. A fost pusă şi o interdicţie de a mai fi directorul Tesla timp de un an. Încă nu s-a găsit un înlocuitor, dar o propunere există deja: James Murdoch, filul lui Rupert Murdoch şi CEO al 21st Century Fox. Simt nevoia să subliniez că Musk e în continuare CEO Tesla, dar nu mai are puterea de decizie în comitetul directoral, care a importantă pentru dreptul de veto.