Unul dintre cele mai interesante proiecte ale lui Elon Musk este Hyperloop, sistem de transport revoluţionar. Acesta implică o serie de tuneluri construite în prima fază sub Los Angeles şi care vor folosi un sistem de şine şi platforme mobile care vor transporta automobile. Primul test a avut loc recent şi avem detalii mai jos.

Publicitate

Vehiculul de transport a atins maximul de test de 112 km/h, în vreme ce pe viitor s-ar putea chiar ajunge la dublu. Acest prim test fusese realizat într-un mediu vidat pe 12 mai şi azi au fost făcute publice detaliile. Vehiculul Hyperloop, care foloseşte levitaţie magnetică, sau mag-lev a atins nivelul de 2 G în vreme ce avea viteza de 112 km/h.

Testele au fost realizate la circuitul special al companiei din Nevada. Hyperloop One şi-a oferit imaginile oficiale de test spre cei de la The Verge. Acea platformă de transport are 8 metri lungime şi este fabricată din aluminiu şi fibră de carbon. Foloseşte propulsie electromagnetică şi mag-lev şi va transporta încărcături şi pasageri “la viteze supersonice” conform companiei.

Avem şi un clip al primului test, care se lasă cu sărbătorire cu şampanie. Momentul a fost comparat de oficialii companiei cu primul zbor al fraţilor Wright. Acum începe faza următoare, cea mai periculoasă, când se sare peste 400 km/h. Vă reamintesc că totul era în faza de concept în mintea lui Elon Musk în 2013 şi iată-ne ajunşi aici. În teorie am putea vedea pod-uri din aluminiu trimise prin tuburi vidate la viteze ce ajung şi la 1200 km/h.

Ca o idee această viteză este de 4 ori mai mare decât ating trenurile japoneze de mare viteză…