Puşca de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu vândută la licitaţie pentru 37.000 de dolari

0
3654

La începutul acestei luni aflampuşca de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu, confiscată de la Carol al II-lea fusese scoasă la vânzare. Acum descoperim că a avut loc licitaţia şi marele câştigător a plătit 37.000 de dolari pentru acest obiect de colecţie.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

E vorba despre o puşcă de vânătoare Holland & Holland şi licitaţia pornise de la 13.700 de dolari se pare. Arma a fost fabricată în anul 1933 şi este decorată cu aur. A fost modificată după confiscarea de către regimul Ceauşescu, pentru a fi mai uşor de folosit la vânat. Puşca are seria 505 şi este o armă de vânătoare funcţională, cu talpă din os şi lunetă Zeiss.

Vine cu ornamente ovale din aur, cu cifra regelui şi coroana regală. Odată cu modificările elementele decorative metalice au fost înlocuite cu unele din aur de 18 karate, iar cele două platini au inscripţia “Holland & Holland”. Semnătura “N. Ceauşescu” e inscripţionată pe un element metalic din zona inferioară a patului. Ceauşescu era un vânător pasionat, dar nu un ţintaş prea bun, având mulţi gonaci şi aghiotanţi care îi doborau prada.

La nivel oficial era creditat cu 400 de animale vânate, ultima sa sesiune de vânat având loc chiar în decembrie 1989. Licitaţia pentru puşca a fost câştigată de un cumpărător online.