Japonezii lucrează la viitoarea generaţie de tren de mare viteză Shinkansen, au prototipul ALFA-X în pregătire

1
1687

Japonezii şi francezii se tot întrec în upgrade-uri pentru cele mai noi şi mai bune trenuri de mare viteză, iar acum mingea e în terenul niponilor. East Japan Railway Co a confirmat că pregăteşte un prototip numit ALFA-X, care va sosi în primăvara lui 2019 şi vă doborî recorduri.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceasta va fi cea mai nouă generaţie de tren de mare viteză japonez, aşa numitul “Shinkansen”, care va ajunge la o viteză de 360 de km/h. ALFA-X vine de la “Advanced Labs for Frontline Activity în Rail eXperimentation”, conform firmei care se ocupă de proiect. Aceasta operează liniile de tren din Tohoku, Joetsu şi alte porţiuni de mare viteză.

Următorul model Shinkansen va fi gata în jurul anului fiscal 2030, conform lui Tetsuo Tomita, preşedinte al JR East. E vorba despre o extindere a liniei Hokkaido Shinkansen, care a fost inaugurată în martie anul trecut. În acest moment rulează trenuri Hayabusa pe acel traseu, cel mai rapid ajungând la 320 de km/h. Şi cu toţii cunoaştem precizia japoneză şi întârzierile lor ce tind spre zero.

Una dintre ţintele companiei, pe lângă creşterea vitezei ar fi şi reducerea nivelului de zgomot pe care îl generează trenurile respective. Vor exista două tipuri de “locomotive” aici, cu scopul de a reduce presiunea aerului la intrarea în tunel. Una va avea un bot alungit şi cealaltă un bot clasic, dar cu o formă diferită.