Huawei vrea sa intre în rândul marilor producatori de telefoane mobile; doreşte un Ascend P6 Google Edition

0
464

Există un nou trend în rândul device-urilor Android: lansarea de modele Google Edition a diverselor smartphone-uri cunoscute. Samsung a deschis acest bal, Google anunţând modelul Galaxy S4 GE la I/O 2013. La scurt timp a urmat HTC cu al său One cu Android Vanilla. Chiar şi producători mai puţin cunoscuţi pe plan mondial precum Oppo au spus că doresc un device cu Android pur. Anunţul făcut de către cei de la Huawei era unul oarecum de aşteptat, fiind un producător destul de mare, mai ales pentru piaţa din Asia, iar un astfel de device le-ar putea fi benefic.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

huawei-ascend-p6-1

Preşedintele diviziei de telefoane a celor de la Huawei, Kevin Ho, a declarat pentru Pocket-Lint că se analizează împreună cu Google posibilitatea lansării unui Ascend P6 Google Edition. Nu este încă nimic oficial, doar o declaraţie vagă însă care ne dă speranţe. Vă reamintesc câteva dintre specificaţiile acestui smartphone: grosime 6.18 mm, display HD de 4.7 inch, procesor quad-core Huawei K3V2 tactat la 1.5 GHz, cameră frontală de 5MP şi cameră principală de 8MP. El vine în acest moment cu Android 4.2.2 şi Emotion UI al celor de la Huawei. Este aşadar un telefon puternic iar softul stock l-ar face şi mai rapid, chiar dacă ar lua din funcţiile introduse de Huawei.

Această tendinţă din ultimul timp de a lansa telefoane cu softul stock este şi bună şi rea în acelaşi timp. Pe de o parte, este foarte bine că se lansează astfel de device-uri, softul stock Android fiind mai rapid şi mai optimizat, s-ar putea ca update-urile să fie mult mai rapide. Pe de altă parte, este rău felul în care se procedează, era mult mai bine ca producătorii să pună la dispoziţie şi celor care au cumpărat deja un anume device. Două device-uri cu specificaţii similare dar cu soft diferit pot nemulţumi cumpărătorii unuia dintre ele, care nu pot beneficia de avantajele software ale celuilalt.