Huawei Mate 30 Pro vine pe 19 septembrie la Munchen; Evenimentul de lansare e confirmat oficial

1
714

După multe scăpări, zvonuri şi speculaţii, iată că Huawei Mate 30 Pro primeşte în sfârşit o dată de debut. Evenimentul oficial de lansare are loc la Munchen, pe 19 septembrie, lucru confirmat chiar de către Huawei într-un teaser oficial. Avem detalii mai jos.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Teaserul este un scurt clip video, care dezvăluie profilul circular al camerei protuberante din spate. Aduce puţin cu camera lui Lumia 1020, dacă mă întrebaţi pe mine şi include 4 senzori. Vedem şi o nuanţă de mov, doar una dintre cele plănuite pentru Mate 30 Pro. Telefonul a mai scăpat şi pe verde şi un derivat de Breathing Crystal al lui P30 Pro în ultima vreme.

În ultima săptămână s-a popularizat şi faptul că avem un bliţ pus lateral, fie unul cu multe LED-uri, fie unul Xenon şi având un al cincilea senzor foto sub el. Probabil e cel Time of Flight. Huawei Mate 30 Pro are la interior un procesor Kirin 990, care va fi prezentat la IFA 2019 în Berlin, pe 6 septembrie. Telefonul ar trebui să vină cu 8 GB RAM şi 128 GB stocare cel puţin, iar în setupul quad camera din spate s-ar găsi doi senzori de 40+ megapixeli.

Avem şi o cameră cu zoom optic generos şi fie una pentru Bokeh, fie una pentru Macro, cum am văzut la Honor 20-uri. Încă e incertă situaţia cu suita Google Play de la bord, Google ameninţând că nu va oferi suport pentru seria Mate 30. Mai e timp să îşi rezolve totuşi problemele companiile până pe 18.