Huawei Mate 30 Pro vine pe 19 septembrie la Munchen; Evenimentul de lansare e confirmat oficial

1
531

După multe scăpări, zvonuri şi speculaţii, iată că Huawei Mate 30 Pro primeşte în sfârşit o dată de debut. Evenimentul oficial de lansare are loc la Munchen, pe 19 septembrie, lucru confirmat chiar de către Huawei într-un teaser oficial. Avem detalii mai jos.

Publicitate

Teaserul este un scurt clip video, care dezvăluie profilul circular al camerei protuberante din spate. Aduce puţin cu camera lui Lumia 1020, dacă mă întrebaţi pe mine şi include 4 senzori. Vedem şi o nuanţă de mov, doar una dintre cele plănuite pentru Mate 30 Pro. Telefonul a mai scăpat şi pe verde şi un derivat de Breathing Crystal al lui P30 Pro în ultima vreme.

În ultima săptămână s-a popularizat şi faptul că avem un bliţ pus lateral, fie unul cu multe LED-uri, fie unul Xenon şi având un al cincilea senzor foto sub el. Probabil e cel Time of Flight. Huawei Mate 30 Pro are la interior un procesor Kirin 990, care va fi prezentat la IFA 2019 în Berlin, pe 6 septembrie. Telefonul ar trebui să vină cu 8 GB RAM şi 128 GB stocare cel puţin, iar în setupul quad camera din spate s-ar găsi doi senzori de 40+ megapixeli.

Avem şi o cameră cu zoom optic generos şi fie una pentru Bokeh, fie una pentru Macro, cum am văzut la Honor 20-uri. Încă e incertă situaţia cu suita Google Play de la bord, Google ameninţând că nu va oferi suport pentru seria Mate 30. Mai e timp să îşi rezolve totuşi problemele companiile până pe 18.