Probleme mari pentru Huawei Mate 30 Pro: nu poate avea servicii Google Play

0
1025

Huawei Mate 30 Pro este următorul mare flagship al anului şi îl aşteptam luna viitoare, sau cel târziu în octombrie. După câteva scăpări care indicau prezenţa unei camere bestiale la bord, azi vin şi ceva veşti proaste pentru chinezi: nu vor putea pune serviciile Google Play pe telefon.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aflăm că Google a discutat cu Reuters şi a declarat oficial că Huawei Mate 30 şi Mate 30 Pro nu vor putea fi vândute cu serviciile Google Play şi aplicaţiile din suita Google la pachet. Asta în ciuda faptului că Huawei are o licenţă temporară pentru servicii şi software din SUA până în noiembrie 2019. Interdicţiile SUA sunt evident de vină, iar Google pare a fi început să dea înapoi.

Cu câteva luni în urmă Google era un mare apărător al celor de la Huawei şi argumenta că fără Android sute de milioane de telefoane sunt expuse la malware. Huawei primea la început de lună august o extindere a licenţei sale temporare şi părea că totul e OK. Totuşi nu ne îngrijorăm prea tare pentru că şi Honor 20 Pro a debutat cu scenarii apocaliptice în luna mai, a fost amânat puţin şi apoi s-a lansat cu Androidul clasic şi cu toate serviciile aferente.

Problema e diferită acum: Huawei Mate 30 Pro e totuşi un flagship mainstream internaţional şi dacă îl prezinţi în septembrie şi lansezi în decembrie, ratezi vânzări de milioane de unităţi. Harmony OS nu va fi gata la timp pentru a înlocui Android şi Huawei e pusă în dificultate. Avem şi ruta AOSP, dar asta e mai mult cârpeală. Consumatorii vor ezita să cumpere un produs ce pare controversat, chiar că va avea o cameră bestială…

Situaţia e totuşi incertă şi se poate schimba de la o săptămână la alta.