Huawei Mate 30, Mate 30 Lite, Mate 30 Pro şi varianta Porsche Design apar în fotografii oficiale scăpate înainte de lansare

1
1043

Am intrat şi în marea săptămână a lansării flagshipului de toamnă de la Huawei, adică Huawei Mate 30 Pro. El ar trebui să debuteze pe 19 septembrie, dar nu o va face singur, ci alături de Huawei Mate 30, dar şi Mate 30 Lite şi o variantă Porsche Design. Ele tocmai au avut scăpări sub formă de randari, genul acela de randari care sunt oferite presei de către companie la lansarea telefoanelor. Avem şi detalii mai jos.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Telefoanele urmează să fie anunţate la Munchen şi vin pe fondul unei situaţii critice pentru Huawei, care nici măcar acum nu ştie sigur dacă poate folosi un Android cu aplicaţii Google sau nu. La ultima verificare era mai degrabă “nu” şi apăruse varianta AOSP plus side loading.

Huawei Mate 30 Pro

Acesta este flagshipul gamei Huawei Mate 30, care vine cu cele mai high end dotări. Se remarcă şi prin ecranul cu muchii foarte curbate, poreclit “Waterfall” în ultima vreme şi prin bretonul mai lat decât la Mate 30. El ar trebui să aducă o cameră quad în spate, cu senzor de 40 MP principal, care combină 4 pixeli în 1. Lângă el stă o cameră nouă, Cine, de 40 de megapixeli şi o cameră de 8 megapixeli ultra wide, plus una telephoto cu zoom optic 3X.

Toate acestea plus un al cincilea senzor Time of Flight pentru Bokeh. Încă nu e foarte clar dacă acel bliţ din spate e unul LED sau Xenon, dar ştim că vom avea o cameră selfie de 32 MP în acel breton lat de sus, alături de un mecanism de autentificare facială 3D stil Face ID. Ecranul Waterfall de 6.8 inch va avea o rezoluţie de 2400 x 1176 pixeli, conform scăpărilor şi nu e clar dacă oferă refresh rate de 90 Hz sau nu.

La interior se află procesorul Kirin 990 (cu varianta Kirin 990 5G), iar varianta de bază a telefonului aduce 8 GB RAM şi 256 GB stocare (există şi 12 GB RAM/ 512 GB stocare sau chiar 1 TB). Vom primi şi baterie de 4500 mAh cu încărcare rapidă la 40W (SuperCharge).

Huawei Mate 30

Şi acest model adoptă o cameră circulară în spate, tot cu 4 senzori, doar că aceştia au rezoluţie mai mică. Încă nu e foarte clar şi despre ce rezoluţii e vorba. S-a micşorat totuşi bretonul şi avem şi un ecran plat de această dată, nu curbat pe margini. Primim două camere selfie şi se renunţă la sistemul de autentificare facială 3D. Ar trebui să avem un procesor Kirin 990 şi aici, alături de 6 GB RAM şi 128 GB stocare, plus Android 10 şi EMUI 10… fără aplicaţii Google probabil.

Huawei Mate 30 Porsche Design

Ca de obicei Huawei plusează cu o variantă fashion de telefon, un Huawei Mate 30 Porsche Design. Acesta ar trebui să aibă acelaşi hardware ca Huawei Mate 30 Pro, doar că în varianta de bază va aduce maximul dotărilor modelului Pro, adică 12 GB RAM şi 512 GB stocare. Exteriorul e total diferit totuşi, acoperit cu piele roşie sau neagră, cu o textură punctată.

Vom avea camera într-o fâşie alungită dreptunghiulară în spate, acoperită cu sticlă şi cu branding mare Porsche Design. Posibil să primim şi o temă dedicată în interfaţa telefonului. Ne aşteptam la un preţ prohibitiv, poate chiar 1500 sau 2000 de euro.

Huawei Mate 30 Lite

Huawei Mate 30 Lite e şi el aşteptat pe 19 septembrie, deşi teoretic a debutat deja sub alte nume. E practic un Huawei Nova 5i Pro rebranduit, cu un ecran de 6.3 inch cu decupaj pentru camera selfie. Şi el are Android 10 şi EMUI 10, iar cameră pătrată din spate aduce cu cea de pe Mate 20 Pro. Include senzor de 48 MP principal, alături de o cameră ultra wide de 8 MP, una Macro de 2 MP şi una Bokeh de 2 MP (setul similar cu Honor 20/ 20 Pro).

Cititorul de amprente e în spate, nu în ecran ca la restul de modele Mate 30. Mai avem şi suport 4G LTE pe terminal, baterie de 4000 mAh şi puternicul procesor midrange Kirin 810, care e cam la nivel de Snapdragon 730 ca performanţă. Preţul ar putea fi în jur de 300 de euro sau chiar sub.

Surse: Mobilissimo.ro 1, 2,