Seinfeld vine pe Netflix! Iată de când poţi urmări celebrul sitcom al anilor ’90

1
2772

Netflix a anunţat o mare lovitură astăzi, reuşind să obţină drepturile de difuzare pentru cel mai mare sitcom al anilor ’90, “Seinfeld”. Decizia vine după ce gigantul de streaming va pierde drepturile pentru “Friends” la anul şi căuta un alt mare hit pentru a îl înlocui.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Veţi putea urmări aventurile lui Jerry Seinfeld, Elaine, George şi Kramer pe Netflix începând din 2021. Vom avea parte şi de streaming în 4K, un salt uriaş faţă de calitatea VHS la care vedeam producţia cu ani în urmă pe TV. Producţia lui Larry David şi Jerry Seinfeld era prinsă de un contract cu Hulu, platformă deţinută de Disney, dar acel contract va expira în 2 ani.

Încă nu ştim cât a plătit Netflix pentru drepturile sale, dar ne aşteptăm să fie vorba de sute bune de milioane de dolari. Ca idee, pentru “Friends” (de la WarnerMedia) ar fi plătit 425 de milioane de dolari. Hulu a plătit 160 de milioane de dolari pe “Seinfeld” în 2015.

În 2019 se împlinesc 30 de ani de la debutul “serialului despre nimic”, aşa cum chiar Jerry Seinfeld îl numea. Producţia rămâne reprezentativă pentru angoasa bărbatului şi femeii care ajunge la 30-40 de ani şi nu îşi găseşte locul în societate. Kramer a rămas un personaj antologic, iar observaţiile sociale ale lui Jerry l-au propulsat la rangul de superstar al stand up comedy-ului.

Între timp Netflix a pierdut pe lângă “Friends” şi “The Office” şi se află la vânătoare de alte mari seriale. Marii câştigători sunt HBO Max şi NBC UNiversal, care vor prelua “Friends”, “The Office” şi “The Big Bang Theory”, plus “Two and Half Men”, printr-o tranzacţie estimată pe la 1.5 miliarde de dolari. Trebuie spus şi că Seinfeld nu e străin de Netflix, având acolo sezoanele show-ului său “Comedians în Cars Getting Coffee” şi un stand up special.