Huawei brevetează o modalitate de a controla jocuri video prin cureaua unui ceas

0
791

Am tot văzut brevete legate de Huawei Watch 3 în ultima vreme, unele care prezintă gesturi şi interacţiuni inedite pentru viitorul ceas. Atât de inedite, încât noi brevete par să indice chiar funcţii de gaming pentru acest purtabil.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Huawei se numără printre companiile care investesc cel mai mult în R&D şi obţin un număr impresionant de brevete în fiecare an. Biroul de Proprietate Intelectuală Globală a brevetat un “terminal inteligent purtabil şi o metodă inteligenta de control pentru terminalele de gen”. A aplicat pentru acest drept de autor la final de 2017 şi acum l-a primit.

Aceste documente vin în continuarea altor brevete, depuse în China în 2015 şi 2016. Indiciile sunt ca Huawei ar fi dezvoltat tehnologia mai departe şi ar putea să o implementeze în sfârşit. Chiar şi gamingul e menţionat, via o curea specială. A trage de curea şi a o răsuci devin modalităţi de input şi avem chiar şi zone ce servesc drept înlocuitor de tastatură virtuală.

Cureaua respectivă are un senzor mecanic şi o zonă touch pe ambele părţi, putând fi activată prin glisare, atingere şi alte gesturi. Huawei are chiar un tabel întreg cu acţiuni şi gesturi, indicând chiar jocuri de curse cu maşini, cu ceasul ţinut vertical. Dacă plasaţi smartwatch-ul orizontal vă puteţi juca un titlu cu bătăi. Huawei Watch 3 este deja întârziat mult, fiind aşteptat încă de la MWC 2018.

Cred că de la primul Galaxy Gear încoace nu am mai văzut atâta inovaţie pe un ceas.