Windows 10 e pe cale să primească în sfârşit un tool mai capabil de screenshot

1
1419

Oricât de ciudat ar suna, una dintre marile lipsuri ale lui Windows 10 este un tool de screenshot capabil. Lumea se chinuie în continuare cu printscreen-uri rudimentare, în condiţiile în care până şi iOS are un screenshot evoluat. Ei bine următoarea mare actualizare Windows 10 va aduce şi un tool de screenshot evoluat.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Microsoft testează update-ul în această săptămână şi a dezvăluit câteva dintre noutăţi. Până acum utilizatorii de Win foloseau aplicaţii third party ca ShareX şi Lightshot, dar o soluţie nativă competentă nu era. Screen Sketch e numele acestui tool, care venea deja cu funcţia Windows Ink în Windows 10 şi va fi transformat în aplicaţie separată, care poate realiza capturi de ecran şi oferi opţiunea de a lua notiţe pe ele.

Microsoft a testat de multe ori conceptul de “screen snipping” de-a lungul anilor, dar acum dacă vom apăsa tasta Windows, plus Shift plus “S” vom activa o selecţie prin care facem captură de ecran şi o putem partaja instant din clipboard. Aplicaţia va activa şi o notificare, astfel încât să putem lua notiţe pe screenshot şi să îl partajăm.

Butonul de printscreen intra în ecuaţie printr-un combo de taste Win + Printscreen. Microsoft face şi modificări la nivel de Fluent Design în noul build 17661. Zona Task View a lui Windows 10 Timeline are acum un efect “soft blur” care se potriveşte cu efectele adăugate în release-ul Windows 10 pe luna aprilie. Există şi Focus Assist, funcţie care va scăpa de notificări şi care vă permite să nu fiţi stresaţi de notificări când vă jucaţi în full screen.

Avem şi suport îmbunătăţit pentru fişiere HEIF în File Explorer. Toate acestea vor sosi odată cu Windows 10 Redstone 5 în următoarele luni.