Viitorul Huawei Watch va suporta interacţiune touch pe marginile cadranului său

2
752

Nu doar Microsoft, Samsung sau Apple scapă brevete online în ultima vreme. Huawei spre exemplu a oferit în mod involuntar detalii despre un viitor smartwatch, tot printr-o scăpare de brevet. E vorba despre documente care prezintă modul revoluţionar de interacţiune al unui viitor ceas inteligent.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Cum suntem atât de aproape de MWC 2018, probabil acolo vom vedea debutând acest device. Dacă nu, atunci poate la Computex sau la IFA 2018. Brevetele menţionează interacţiunea prin atingere, dar nu atingerea ecranului touch, ci a marginilor cadranului acestui ceas. Fie în puncte fixe, fie pe toate rotunjimea muchiei. Documentele au fost aprobate de către WIPO (World Intellectual Property Organisation), iar imaginile integrate în acest articol ne arată cum va funcţiona sistemul.

Fiecare sector atins cu degetul are rolul de a declanşa o funcţie sau aplicaţie, fie legat de fitness, somn, notificări sau altele de gen. Swipe-urile în jos sau sus vor fi de asemenea acceptate drept comenzi. Extinzând în acest mod controlul purtabilului se vor putea accesa aplicaţii şi jocuri mai complexe decât până acum şi pune la treabă noutăţile din viitorul Android Wear.

Pe lângă interacţiunea mai sus menţionată va mai exista şi suportul pentru multiple nivele de presiune, în genul lui 3D Touch. Huawei pregate şi curele care integrează butoane şi zone touch.