Succesorul lui Boeing Blackbird SR-71 apare sub formă de concept; avion hipersonic ce va ajunge la viteze Mach 5

0
1432
Boeing

În cadrul unui eveniment organizat în Orlando, Florida cei de la Boeing au prezentat sub formă de concept un succesor pentru legendarul Blackbird SR-71, avionul de spionaj capabil să călătorească la viteze de 5 ori mai mari decât viteza sunetului. Noul avion apare într-o randare oficială, dar și mai jos într-o fotografie sub formă de machetă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Potrivit șefului departamentului Hypersonics din cadrul Boeing, compania plănuiește să dezvolte acest avion în doi pași. Primul stagiul implică realizarea de teste de zbor pe un vehicul prototip cu dimensiuni similare aparatului de zbor F16 și echipat cu un singur motor.

Boeing

Stagiul secundar presupune crearea unui avion complet funcțional cu două motoare ce va avea dimensiuni similare cu cele ale lui SR-71. Scopul final este acela de a crea un aparat de zbor capabil să atingă viteze de peste Mach 5, adică de 5 ori mai mari decât viteza sunetului care este de 1235 km/h.

Asta înseamnă că avionul ar putea atinge chiar 6.174 km/h, în vreme ce un Boeing 747 destinat transportului de pasageri atinge o viteză de croazieră de 885 km/h.