Huawei brevetează noi gesturi pentru un smartwatch viitor, cu input pe antebraţ

0
1227

La mijlocul lunii ianuarie scriam despre un viitor Huawei Watch, care va suporta interacţiune touch prin intermediul marginilor cadranului său, iar acum conceptul de control prin gesturi pe un astfel de purtabil reapare. Vine tot sub formă de brevet nou.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Pe lângă apăsarea pe marginile ceasului, acum vom putea şi să “scriem” pe antebraţ, iar senzorii ceasului vor recunoaşte scrisul ca input. Huawei Watch şi Huawei Watch 2 sunt smartwatchurile flagship de la Huawei în ultimii ani şi ele au fost arătoase şi bine dotate, dar nu au venit cu nimic în plus faţă de rivali. Aceste gesturi ar putea diferenţia totuşi Huawei Watch 3 faţă de rivali.

Marea problemă a acestor purtabile a fost mereu ecranul prea mic pentru a fi comod la input. Extinderea zonei de interacţiune pe antebraţ sau chiar în aer liber creşte uşurinţa de utilizare şi amplifică interacţiunea cu ceasul. Huawei a aplicat încă din 2016 pentru brevet, care implică senzori ultrasonici sau infraroşii. Senzorii pot detecta şi când începeţi să scrieţi şi când vă opriţi.

Se poate adăuga şi suport pentru gesturi, precum dublu tap, apăsare lungă sau altele de gen. Asta nu înseamnă automat că vom vedea această tehnologie pe Huawei Watch 3, dar posibilitatea există totuşi…