HTC brevetează un sistem care combină VR-ul cu senzorii sport, tehnologia Under Armor

0
864

E cunoscut faptul că HTC a încheiat un parteneriat cu un nume mare din zona echipamentului sportiv, Under Armor. Parteneriatul a debutat în urmă cu 3 ani şi ne-a adus cântare inteligente, echipamente de măsurat pulsul şi altele de gen. Acum aflăm că HTC vrea să combine zona sportivă cu cea VR, conform unui brevet proaspăt apărut.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Taiwanezii au aplicat pentru un brevet care foloseşte senzorii în domeniul sportiv. E vorba despre un sistem complex, care necesită de obicei un setup, în care descrieţi zona corpului în care se află senzorii respectivi. Era nevoie şi de detectarea tipului de activitate sportivă realizată, de intensitatea sa şi numărul de repetări. Pentru a scăpa de toate aceste probleme, HTC vine cu o idee nouă.

E vorba despre un brevet din iulie 2017, care descrie o metodă de a configura toţi senzorii automat pe corpul atletului. Datorită configurării automate, se economiseşte mult timp imediat după plasarea lor pe corp putând fi început antrenamentul. Configurarea se poate face de pe smartphone, ceas inteligent sau headset VR. Senzorii se pot conecta via WiFi, Bluetooth, infraroşu sau NFC.

Datele vor fi adunate pe device-uri specializate şi senzorii sunt amplasaţi pe încheietură, piept, cap sau alte zone. Au rol de fitness tracker, monitor de puls, plus altele. Un aspect interesant al brevetului e conectarea la casca de realitate virtuală. Prin intermediul său, persoana cu headset VR poate monitoriza îndeaproape activitatea sportivului.

Îmi imaginez o lume în care marii atleţi se antrează în VR şi AR, cu o mulţime de senzori pe corp, pentru rezultate optime şi fără a fi nevoie să înfrunte intemperiile sau fanii şi paparazzi. Vine în minte şi costumul de sport inteligent Samsung SmartSuit detaliat mai jos.