Samsung începe producţia în masă pentru ASIC-uri pentru Bitcoin mining

0
1438

În vreme ce NVIDIA nu vrea să fie asociată aşa mult cu mineritul de cripto monede, Samsung nu are nici o problemă cu producţia de echipamente de acest tip. Ca atare ar fi demarat producţia de masă pentru ASIC-uri pentru minerit. Sud coreenii au încheiat un contract cu o firmă din China pentru a fabrica mecanisme de gen.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Ce este un ASIC? E vorba despre un “Application specific integrated circuit”, adică un circuit integrat creat special pentru o anumită utilizare. Când vine vorba de Bitcoin mining, ASIC-urile sunt următorul pas şi următoarea evoluţie după CPU, GPU şi FPGA-uri. Pot depăşi aceste 3 din urmă soluţii la viteză şi eficienţă, de aceea ASIC-urile sunt la mare căutare.

Trebuie spus şi că chipseturile de acest gen pot fi folosite DOAR pentru minarea de cripto monede. Unele pot mina şi Litecoin nu doar Bitcoin, dar doar atât. Companii din toată lumea ar fi interesate de proiectul Samsung şi sunt gata să comande noile chipuri. În acest moment Bitmain Technologies, Canaan Creative şi Ebang Communication sunt lideri de piaţă pentru soluţii de minare Bitcoin, cel puţin în China.

Ambele lucrează cu TSMC la chipuri dedicate şi au început să prindă contracte de milioane de dolari. TSMC a rezervat deja 100.000 de locaşuri de producţie lunar pentru echipamentele de minerit.