“Nu mai vindeţi plăci grafice la mineri!”; NVIDIA insistă ca gamerii să fie public ţintă pentru GPU-uri high end

2
872

NVIDIA tocmai a adoptat o poziţie foarte interesantă, transmiţând o declaraţie publică către retailerii care vând plăcile sale grafice celor care se ocupă cu minerit de criptomonede. Astfel, creatorul de chipseturi şi soluţii grafice a solicitat magazinelor să vândă mai degrabă plăcile gamerilor, decât minerilor, pentru că nu aceştia sunt neapărat publicul ţintă.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

În ultimii 2 ani mineritul de criptomonede a devenit o activitate tot mai răspândită, necesitând echipamente high end şi cu mare consum de energie. În ultima vreme am văzut şi preţuri tot mai umflate, chiar şi pentru plăci grafice last gen, ce ar fi bune pentru mining. Chiar şi pe piaţa de second hand-uri au crescut sumele. Ca atare se întâmplă des ca gamerii să rămână cu buză umflată sau cu plăci prea scumpe pentru ei.

Pe de altă parte sunt şi companii care se ocupă cu mining şi cumpără stocuri întregi de plăci, în detrimentul celor care se joacă pe PC. De aceea NVIDIA insistă pe vânzarea spre gameri întâi, apoi spre alte segmente de public. Purtătorul de cuvânt al companiei, Boris Bohles a declarat că “pentru NVIDIA gamerii sunt primii. Toate activităţile legate de seria noastră GeForce sunt ţintite spre publicul nostru principal”.

E drept că e greu ca firma să urmărească traseul şi tranzacţiile tuturor produselor sale, dacă nu chiar imposibil. Când vine vorba de Blockchain, fiecare monedă este finită şi mining-ul următorului coin în acel Blockhain este o provocare mai mare decât ultimul coin minat. Primele măsuri luate de NVIDIA şi parteneri includ limitarea numărului de unităţi care se pot comanda en gros.

Până la urmă afacerile sunt afaceri şi nu cred că NVIDIA ar aprecia să piardă bani. Dacă la un moment dat se sparge şi bula criptomonedelor, ştim cu toţii unde ajung acele placi grafice: pe eBAY şi OLX la preţuri derizorii, spre bucuria gamerilor.