HP e acuzată din nou că instalează spyware pe PC-urile sale

0
1058

Atunci când am văzut această ştire am avut un mic mare deja vu, pentru că în primăvară cei de la HP erau acuzaţi că au instalat keyloggere pe laptopurile sale. Mai nou HP e din nou suspectă de practici de gen, pentru că ar fi instalat spyware pe computerele sale.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Totul s-a făcut “pe burtă”, prin intermediul instalării unui serviciu numit “HP Touchpoint Analytics Service”, care consumă multe resurse şi transmite date ale utilizatorului spre HP. Aplicaţia a înlocuit HP Touchpoint Manager şi de fapt Microsoft ar fi instalat-o ca parte a unei actualizări de drivere pe 15 noiembrie 2017. În mod inedit actualizarea avea legătură fix cu securitatea…

Un utilizator a remarcat faptul că HP Touchpoint Analytics Client a fost instalat pe PC fără aprobarea sa. Apoi a descoperit şi că acel serviciu consuma o tonă de resurse şi trimitea şi date, în vreme ce tot oprea şi pornea unele aplicaţii. Umbla la client service, la installer, la console window host, la command prompts şi multe altele. Evident HP are spatele acoperit, având scris în documentele sale oficiale când cumperi PC-ul (cu litere foarte mici) că poate instala software cu consimţământul utilizatorului, care e dat din clipa când cumpără şi deschide PC-ul.

HP nu a răspuns la această problemă deocamdată, dar între timp a apărut un tutorial pentru a scăpa de necaz aici. Vă avertizăm totuşi că aceste servicii sunt interconectate şi aţi putea avea probleme cu PC-ul dacă o faceţi.