Elon Musk neagă faptul că ar fi inventatorul Bitcoin, aşa cum se tot zvonea

0
1814

În ultimele zile, dacă aţi urmărit ştirile tech aţi văzut probabil o invazie a veştilor care îl dădeau pe Elon Musk drept “inventatorul Bitcoin“. Totul a pornit de la un fost angajat SpaceX, Sahil Gupta, care a scris o postare pe blog în care expunea o teorie că Elon Musk ar fi inventat celebrul cryptocurrency. Musk a luat poziţie imediat şi a negat tot.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Mai mult de atât, Elon a menţionat şi că avea un singur Bitcoin pe care i l-a trimis un prieten cu ani în urmă şi l-a pierdut şi pe acela. Prima lucrare ştiinţifică care a pus bazele lui Bitcoin apărea în 2008. Un grup de persoane sau o persoană numită Satoshi Nakamoto este în spatele acestei lucrări, dar nimeni nu ştie cine este acel Nakamoto. Revenind la Sahil Gupta, fostul angajat SpaceX, sau mai bine zis fostul intern al SpaceX a lucrat acolo în 2015, având ocazia să îl vadă şi pe Elon la treabă.

A luat contact şi cu zvonistica din companie. Motivul pentru care îl vede pe Elon drept Nakamoto e faptul că Musk are o înţelegere profundă a economiei globale şi a criptografiei, fiind la urma urmei cofondatorul PayPal. Gurul tech este şi cunoscut pentru priceperea la programare şi polimatematici. În 2008 recesiunea era în plin avânt, unul dintre motivele pentru care a luat naştere aceasta monedă alternativă.

Creatorul ar fi fost motivat să găsească o alternativă mai democratică pentru bănci. Au mai fost teorii legate de Nakamoto, în 2014 publicaţia Newsweek scriind că inventatorul era un bărbat de 64 de ani, un american de origini americane care locuia în California. A picat teoria, iar anul trecut antreprenorul Craig Wright din Australia s-a autoproclamat fondatorul său, deşi şi acea teorie a fost făcută praf.

Misterul continuă şi sincer să fiu l-aş vedea pe Elon Musk inventând aşa ceva, dar cum e o persoană onestă şi care îşi asumă tot, nu pare atât de secretos încât să nu îşi asume şi acest proiect.