Holograma rockerului Ronnie James Dio ajunge la Bucureşti în acest an

0
1279

Ronnie James Dio a fost unul dintre cei mai legendari solişti din rock şi heavy metal, iar moştenirea sa este dusă mai departe de o hologramă. Nu e ceva ieşit din comun, pentru că şi Tupac şi Freddy Mercury au avut parte de holograme care i-au proiectat pe scenă alături de alţi muzicieni. Ei bine, acum se pare că Dio va veni la Bucureşti... sub formă de hologramă.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Probabil vă intrigă tehnologia, deci hai să aflăm detalii. În primul rând trebuie spus că Ronnie James Dio va fi proiectat pe scenă la Arenele Romane, pe 17 decembrie. Va fi însoţit de foşti membri ai trupelor sale, cunoscuţi acum drept “The Dio Band”. Dio a debutat sub formă de hologramă la festivalul Wacken din Germania, iar acum va ajunge în multe alte ţări, cu ajutorul unui turneu global.

Dio este cunoscut drept vocal pentru trupa Black Sabbath, Rainbow, dar şi Heaven & Hell, plus proiectul propriu numit Dio. Văduva muzicianului a declarat că rockerul experimenta mereu cu idei noi pe scenă şi era un mare fan Disney. Astfel, ar fi apreciat că a ajuns să fie o hologramă în ziua de azi. De tehnologia din spatele proiecţiei se ocupă firma Eyelussion, a căror muncă a fost apreciată la Wacken Open Air anul trecut.

Soţia artistului şi câţiva dintre foştii săi sunetişti şi colaboratori au început să plângă când au văzut cum arată respectiva hologramă şi cât de reală este. Aveţi mai jos o filmare. La această creaţie tehnologică s-a lucrat un an întreg, digitalizând reprezentaţii ale solistului de la cele mai celebre concerte. Oameni din industria muzicală şi din cea tech au lucrat la acest proiect.

Michael Jackson a apărut ca hologramă la Billboard Music Awards în 2014, ceea ce a inspirat de altfel firma Eyelussion.