HBO ar fi negociat cu hackerii, oferindu-le o plată de 250.000 de dolari pentru “buguri”

0
1155

Conceptul de bază al luptei anti teroriste este “noi nu negociem cu teroriştii” şi în ultimii ani s-a aplicat şi în lupta cu hackerii. Totuşi în epoca ransomware-ului, uneori negocierea apare în ecuaţie. HBO pare a fi încercat să îi plătească pe hackerii care i-au furat scenariile Game of Thrones.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Publicaţii din SUA au primit un transcript al mesajului trimis de către HBO hackerilor, prin care le ofereau o sumă de bani. Aparent, reprezentanţii gigantului TV s-ar fi oferit să plătească 250.000 de dolari pentru “găsirea de buguri”, în semn de bună credinţă. Evident plata s-ar fi făcut în Bitcoin, aşa cum au cerut atacatorii. HBO a refuzat să comenteze pe seama subiectului, dar cei de la Variety au avut confirmarea că mailul e real.

Experţii în domeniu afirmă că aceasta este o tactică destul de răspândită de a trage de timp, în vreme ce se încearcă şi alte strategii. Mailul a fost trimis spre finalul lunii iulie, înainte ca HBO să îşi dea seama cât de mare este hackul. Este încă neclar dacă creatorul lui Game of Thrones a plătit atacatorii sau nu. În general marile companii refuză să negocieze cu hackerii, pentru a nu stabili un precedent periculos.

Între timp hackerii au declarat că au deja săptămâni de negocieri cu HBO, dar reprezentaţii săi şi-au încălcat promisiunile. Ultimele scăpări de date au avut loc cu 2 zile în urmă, când datele personale ale actorilor din Game of Thrones au ajuns pe web, inclusiv numere de telefon şi adrese. Asta după ce scăpaseră online episodul 4 din serial, scenariul său şi alte date preţioase.

Şi episoade din serialele “Ballers” şi “Room 104” au fost furate, cu un total de 1.5 TB săltaţi.