HarmonyOS 2.0 ajunge pe telefoane în curând şi va suporta aplicaţii Android

0
909

Huawei se pregăteşte să treacă la următorul pas cu platforma sa software dezvoltată in house. E vorba despre HarmonyOS 2.0, care va ajunge pe telefoane în curând şi mai nou suportă şi aplicaţii Android. Beta-ul ar trebui să vină chiar mâine, pentru început în varianta Developer Beta Build, conform Mobilissimo.ro.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Am înţeles că anumiţi dezvoltatori au primit deja platforma şi că ea vine cu un kernel nou, pentru a face ca OS-ul să ruleze mai lin. Aflăm şi că interfaţa e similară cu cea de pe EMUI 11, dar nimic nu e bătut în cuie până nu vedem varianta stabilă. Se pare că vom putea rula atât aplicaţii proprietare HarmonyOS, cât şi pe cele Android. Pentru mulţi acest OS este un pas în strategia Huawei de a înlocui Android pe telefoanele sale cu platforma proprie. Asta deşi Huawei a tot repetat că nu doreşte acest lucru.

Ar trebui să aflaţi şi că HarmonyOS, cunoscut şi ca HongMeng OS pentru o perioadă este un OS foarte modular şi scalabil. Poate rula pe ceasuri, tablete, televizoare, PC-uri, data centere şi telefoane mobile. Are cerinţe minime deloc pretenţioase şi merge pe device-uri cu câţiva MB RAM, dar şi pe bestii cu 32 sau 64 GB RAM. Am putea vedea un debut pe o variantă de Huawei P50 la anul, dar în acest moment HarmonyOS se găseşte pe televizoare şi dispozitive Smart Screen, plus se lucrează şi în zona auto cu el.

Varianta comercială vine în 2021 şi acest OS bazat pe micro kernel este mai sigur decât Android, conform testelor Huawei. Compania chineză nu poate sta la infinit cu un Android fără Play Store şi Services, deşi AppGallery şi Petal Search au compensat binişor lipsa lor. 2021 va fi un an cheie pentru viitorul Huawei pe partea software, mai ales cu Biden la cârma SUA.