Zoox, compania deținută de Amazon, a prezentat primul taxi electric cu funcție de conducere autonomă

0
575
Zoox
Zoox, compania deținută de Amazon, a prezentat primul taxi electric cu funcție de conducere autonomă

Probabil este prima dată când auziți de compania Zoox. Nici nu-i de mirare, având în vedere că nu au lansat oficial nici un produs până acum. Totuși, firma fondată în 2014 este axată pe robotică și pare-că a stârnit interes pentru Amazon, care a decis să o cumpere la începutul acestui an. Astăzi, Zoox a dezvăluit primul vehicul cu funcție de conducere autonomă menit să înlocuiască taxiurile în viitor.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Automobilul se numește simplu, “Zoox”, are 3.63 metri lungime și nu prezintă loc pentru șofer. În interior observăm patru locuri, așezate față în față, într-o configurație simetrică. Tot în interior mașina prezintă încărcătoare wireless pentru telefon pentru fiecare pasager. De asemenea, interfața este full-touch, pasagerii controlând unde vor să ajungă de pe un ecran tactil aflat în interior. Avem și prezentarea oficială mai jos.

Vehiculul integrează o baterie de 133 KW/h, Zoox spunând că este cea mai mare capacitate disponibilă pentru o mașină electrică în acest moment. Ar trebui să ofere o autonomie de 16 ore după o încărcare completă. Ținând cont că nu avem șofer, vehiculul poate circula în ambele direcții.

Zoox

Pentru siguranță, compania spune că a echipat vehiculul Zoox cu airbag-uri în fața fiecărui pasager. De asemenea, mașina oferă vizibilitate 360 de grade, fără unghiuri moarte și poate “vedea” 150 de metri în fiecare direcție, reușind să evite orice accident care s-ar putea întâmpla. Automobilul utilizează lumini și avertizări sonore pentru comunicare – aceasta redă un sunet când este aproape de un pasager și semnalele luminoase transmit celorlalți participanți din trafic ce urmează să facă.

Zoox nu este pregătit pentru a anunța o dată oficială de lansare. Compania testează chiar acum noul vehicul electric în Las Vegas, San Francisco și Foster City.