Hackerii din Coreea de Nord atacă bursa Bitcoin

0
745

Hackerii din Coreea de Nord au fost învinuiţi pentru multiple atacuri în ultimii ani, în frunte cu cel care a afectat Sony în 2014. Pe atunci era o răzbunare pentru filmul “The Interview”, care îl ironiza pe dictatorul nord coreean, dar între timp hackurile de gen au devenit o activitate perioadică a nord coreenilor. Acum aflăm că ţintesc bursa Bitcoin.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Statul totalitar ar fi luat în vizor schimburile de crypto currency şi în special Bitcoin. Informaţia vine de la firma de cyber securitate FireEye, care a descoperit cel puţin 5 atacuri asupra unor burse Bitcoin, dar şi asupra unor Bitcoin wallets. Acestea au avut loc în ultimele 6 luni şi au afectat bursa Yapizon din Coreea de Sud, dar şi alte două ale căror nume nu au fost date publicităţii.

Cea mai importantă bursă de crypto currency din Coreea de Sud este Bithumb, a patra cea mai mare din lume de altfel. Aceasta a fost spartă în iunie, iar între timp a fost pierdut 1 milion de dolari în Ethereum la o altă bursă locală. E drept că nu se ştie 100% sigur că totul a fost provocat de hackerii din ţara vecină. Bitcoin e pe val în 2017, ajungând chiar la 5000 de dolari per unitate la unele exchange-uri.

Şi Ethereum a progresat mult, în ciuda divizării sale în două tipuri de monedă. A ajuns de la 8 dolari per unitate la 300 în ziua de azi. Atacurile hackerilor din Coreea de Nord au devenit deja un trademark al războiului pe care îl poartă acea ţară cu vestul şi în general cu toată lumea care li se opune. Pe de altă parte ei sunt şi imediat învinuiţi când se realizează un hack, devenind ţap ispăşitor şi când alţi hackeri fac prostii.