Google are planuri mari în zona de gaming; Pregătește o consolă rival pentru Xbox și PlayStation

0
1159
Google

Cei de la Google sunt cunoscuți pentru numeroasele proiecte și domenii în care activează, cele mai de succes fiind smartphone-urile, dongle-urile TV, iar mai nou zona de boxe inteligente. Acum s-ar părea că marele G vrea să intre și pe piața de gaming cu o consolă rival pentru Xbox și PlayStation.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Suntem informați astăzi de faptul că Google lucrează de câteva luni bune la o platformă de streaming a jocurilor, cât și la o consolă dedicată. Aparent, Google s-ar fi întâlnit în cadrul conferinței Game Developers din acest an cu numeroase companii populare din domeniu, fiind un indiciu serios pentru produsul ce se pregătește.

Au fost purtate întâlniri și în cadrul conferinței E3 iar acum apar extra detalii despre abordarea companiei în zona de gaming. S-ar dori oferirea unui serviciu de streaming pentru jocuri, iar una dintre îngrijorări ar fi vitezele mici de acces și streaming-ul de pe hardware low-end.

Serviciul Google va încerca să rezolve aceste probleme prin asocierea task-ului de randare a graficii către computere foarte puternice plasate în locații separate. Ce înseamnă asta este că nu veți avea nevoie de cel mai noi și scump hardware de pe piață pentru a vă juca la calitate high-end.

Acest serviciu ar fi cunoscut la nivel intern sub denumirea Yeti și există chiar posibilitatea de a vedea platforma integrată cu YouTube într-un fel sau altul. Nu se știe cât de aproape este acest debut și nici dacă consola Google se va ridica la nivelul de performanță oferit de Xbox One X și PS4 Pro.

Totuși, viitorul gaming-ului pare a fi streaming-ul – un element pe care Google vrea să îl aducă în mainstream.