China foloseşte porumbei dronă pentru a îşi spiona cetăţenii

1
1939

China este una dintre ţările în care ideea de Big Brother e cât se poate de reală. Au o sumedenie de camere de supraveghere şi ratinguri pentru fiecare cetăţean, în funcţie de comportament. Mai nou sunt folosite şi metode ingenioase de a spiona omul de rând, precum porumbeii dronă, care au camere integrate.

Publicitate
⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Aceste drone au fost descoperite de către publicaţia chineză South China Morning Post. Sursa a descoperit că armata şi Guvernul chinez au folosit drone sub acoperire pentru a spiona populaţia, în special în zonele limitrofe Chinei. E vorba de cele de la graniţa cu Rusia, Mongolia sau Pakistan. Dronele fac parte dintr-un program numit “Dove” (Porumbelul) şi sunt realizate în aşa fel încât să se confunde cu păsările reale.

Respectivele maşinării au aripi care flutură ataşate la un corp care include un modul GPS, senzor de viteză, o cameră care e îndreptată în jos şi o antenă care se conectează la un centru de comandă. Multiple surse guvernamentele au fost citate de insiderii care confirmă acest proiect. Mii de zboruri de test au fost realizate înainte de finalizarea proiectului.

Păsările boţi sunt foarte realiste şi aproape imposibil de detectat de către cetăţeni. Au un sistem de control al zborului avansat, care are grijă ca mişcările “păsării” să fie cât se poate de naturale. Cercetătorii din cadrul programului Dove au afirmat că utilizarea e deocamdată limitată, dar se va trece la implementarea la scară largă la un moment dat.

Vestul Chinei este o zonă cu idei separatiste şi de aceea China ar vrea să fie cu ochii mai bine pe populaţie acolo. Să nu le dea idei şi americanilor sau europenilor…