Google Glass Enterprise Edition 2 debutează oficial; Iată specificaţiile, plus un demo (Video)

0
525

Mai ţineţi minte Google Glass? E vorba despre acea pereche de ochelari inteligenţi, pe care Google ni-i propunea cu 7-8 ani în urmă. Produsul nu a fost niciodată pe deplin finalizat şi a avut neajunsurile sale, dar a părut cool o perioadă. Variantele pentru dezvoltatori au continuat să apară, iar acum a debutat şi Google Glass Enterprise Edition 2.

Publicitate ⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Are un design similar cu ultimele variante, iar acum vine cu Android Oreo şi un procesor Snapdragon XR1, special gândit pentru aceste terminale. Oferă o rezoluţie de 640 x 360 pixeli pe acel mic ecran din faţa lentilei din dreapta. Google a umblat şi la viaţa bateriei, extinzând autonomia unităţii de 820 mAh de la bord.

Oferă şi încărcare rapidă pe port USB Type-C, iar alte dotări includ 3 GB RAM, 32 GB stocare şi o cameră de 8 megapixeli cu câmp de vizualizare de 80 de grade. Are şi WiFi 802.11 ac, Bluetooth 5.0 şi un difuzor mono. Foarte importante sunt cele 3 microfoane cu beam forming pentru comenzi vocale, dar şi un touchpad lateral multi touch.

Se remarcă şi accelerometrul şi giroscopul de la bord, pe 3 axe. Produsul e doar pentru zona business/enterprise şi dezvoltatori, iar headsetul e rezistent la apă şi praf. E gândit pentru cei care lucrează în depozite şi are o ramă specială ultra rezistentă Smith Optics. Cei din depozite pot vedea instrucţiuni, liste de prouduse şi trimite în timp real note de inspecţie.

Preţul este de 999 dolari, dar fluctuează în funcţie de contracte. Google ar putea să ofere şi un produs comercial pe viitor, inspirat de acest headset.